Detalii

Jan 20, 2017

La ce te ajuta Limba Engleza?


Stiai ca una dintre cele mai cunoscute poze cu un peisaj,  cea de la Windows XP,  este capturata de Chuck O'Rear in  Los Carneros American Viticultural Area of Sonoma County, California,  S.U.A? Sau ca unele dintre cele mai frumoase peisaje au fost capturate in Irlanda si Marea Britanie?

Anul acesta, spre exemplu, la concursul de fotografie organizat de National Geographic unele dintre pozele castigatoare au fost din Irlanda. Și in mulți ani din Australia. Poze uimitoare cu lacuri inghetate ce reflectau perfect cerul, peisaje sumbre sau peisaje ce tipa de la prima vedere libertate sau aventura. Multe poze formidabile vin de pe taramul mijlocului de comunicare denumit simplu ” Limba Engleza”. Insă știai că există mai multe tipuri de engleza? Nu există practic asemănare între Engleza Americană, Irlandeză, Britanică și Australiană….cel puțin în vorbire. Accentul, ritmul de vorbire, totul diferă de la continent la continent și de la vorbitor la vorbitor. De ce este important să știm aceste lucruri? Pentru că, deși poate nu am vrea să vizităm locurile acestea numai bune pentru poze, oriunde am călătorii în lumea asta Limba Engleză o să sune diferit dar o să creeze un mijloc de comunicare solid între tine și locuitorii autohtoni. Chiar dacă îți dorești să aflii mai multe despre istoria tarii, despre cultura si reguri la un ghid, ai extraordinar de multe sanse ca acesta sa iti vorbeasca tot in Limba Engleza pentru ca aceasta este universala.


De fapt daca am face un exercitiu de imaginatie am putea vorbii despre mult mai mult. Presa, istorie, dezbateri, cercetari stiintifice s.a.m.d. Majoritatea sunt traduse sau explicate in engleza inainte sa fie traduse in limba materna a fiecarei tari in care apare oricare dintre aceste situatii sau scrieri. Am putea sa continuam acest exercitiu de imaginatie si sa vorbim despre faptul ca Limba Romana este o limba vie iar asta inseamna ca se schimba constant, mai exact imprumuta expresii si cuvinte din alte limbi. Daca inainte vorbeam de derivari si imprumuturi din franceza in prezent vorbim de o usoara si simtitoara imprumutare a limbii engleze in limbajul din viata cotidiana.


Credeai ca Limba Engleza este importanta doar pentru un loc de munca mai bun? Sau pentru a da bine in CV-ul tau? Ei bine nu, dar de fapt la ce te ajuta Limba Engleza? Sau, mai corect spus la ce te ajuta sa aprofundezi aceasta limba prin meditatii la Limba Engleza?


Este una dintre cele mai usor de invatat limbi, mai cursive si mai de tranzitie dintre cele folosite pana acum pe mapamond. Practic daca vrei sa calatoresti, sa citesti lucrari stiintifice sau doar sa fii la zi cu ce se intampla in lume ai nevoie sa cunosti aceasta limba.


Vezi aici programul Centrului de Meditatii Capri pentru cursurile de limba engleza!