Motive pentru care ar trebui sa inveti o limba straina (partea II)

“Mi-ar placea sa invat o limba straina, dar…”

 

Inceputurile sunt dificile in orice domeniu. Cu atat mai mult cu cat inceputul presupune invatarea unor lucruri noi. Cu totii am gasit cel putin o data scuze pentru a nu ne apuca de invatat ceva. Ei bine, acest lucru este bine sa se schimbe. In articolul precedent ti-am dat doua motive pentru care ar fi bine sa inveti o limba straina. In acest articol continuam sa iti prezentam aceste motive. Iata inca doua dintre ele aici, in articolele viitoare urmand sa discutam despre multe altele:

 

Poti stabili legaturi si prietenii interculturale

 

Cu siguranta ti s-a intamplat sa intalnesti o persoana noua, a carei limba nu o cunosteai. In acele momente se intampla sa ramai cu un gust amar sau chiar cu un regret pentru ca nu ai putut comunica in mod corespunzator cu acea persoana. Realizezi ca experienta ar fi fost cu mult imbogatita daca stiai sa te descurci macar la un nivel mediu in limba in care vorbea acea persoana. Asta ar fi putut sa imbunatateasca substantial comunicarea si sa lege poate o legatura de durata. Din cauza faptului ca nu cunosti acea limba straina ai ratat o experienta interculturala de pe urma careia ai fi avut numai de castigat.

 

Este adevarat faptul ca nu poti sa te apuci sa inveti fiecare limba din lume, insa daca exista chiar si o singura cultura de care esti interesat sau o singura persoana pe care ti-ai dori-o mai aroape, un pas important ar fi sa ii inveti limba natala.

 

Fii ca acasa, chiar si cand esti turist

 

Intotdeauna exista un oarecare pericol de a fi pacalit atunci cand mergi in vacanta. Unul din semnele clare ca esti turist este faptul ca nu cunosti limba, iar daca o inveti, sansele sa ti se intample ceva rau scad.