Motive pentru care ar trebui sa inveti o limba straina (partea I)

“Mi-ar placea sa vorbesc o limba straina, dar…”

De-a lungul anilor am auzit mai multe motive decat as fi putut sa-mi imaginez vreodata pentru care oamenii nu invata o noua limba straina. Fiecare la randul lui a fost pus macar o data in situatia de a gasi scuze pentru a nu se apuca de invatat.

De fapt nu exista niciun motiv cu adevarat bun pentru a nu te apuca de invatat limbi straine… Ceea ce exista sunt motivele pentru care sa incepi chiar acum sa inveti acea limba straina. Iata in acest articol doua dintre acestea, urmand ca in articolele urmatoare sa iti prezentam si altele. Desigur, la acestea poti adauga oricate doresti:

  1. Vei avea acces la o noua lume a oportunitatilor de munca

A invata o limba straina reprezinta biletul de intrare intr-o noua lume. Intr-o lume in care poti accesa o multime de noi posturi, atat cele in care lucrezi pe cont propriu, cat si in mari companii.

Lumea se schimba rapid. Acum, mai mult ca niciodata, din ce in ce mai multe companii lucreaza international. Nu au cum sa faca acest lucru decat prin angajarea personalului vorbitor de cel putin o limba straina. Ti-ai dorit vreodata sa fii una din acele persoane din aeroport care fac o calatorie de afaceri? Ei bine, daca ai invata o limba straina ai avea oportunitatea de a face acest lucru.

Chiar si in cazul companiilor mici, locale, faptul ca vorbesti o alta limba ar putea constitui un avantaj in fata celorlalti aplicanti pe postul respectiv.

 

  1. Iti vei antrena creierul

A vorbi o limba straina in fiecare zi chiar “poate tine doctorul departe”! Studiile au demonstrat beneficiile cognitive pe care le are invatarea unei alte limbi, indiferent la ce varsta o faci. Memoria este imbunatatita, atentia este sporita, scade riscul declinului cognitiv ce vine odata cu inaintarea in varsta. Iar acestea sunt doar cateva din avantaje.

 Vezi aici partea a doua de la „Motive pentru care ar trebui sa inveti o limba straina”