Cunoasterea unei limbi straine a devenit fara indoiala o necesitate in zilele noastre Mai mult decat atat, nu sunt putine oportunitatile pe care le poate atrage dupa sine vorbirea fluenta a uneia sau a mai multor limbi straine, de circulatie internationala.

Contrar parerilor celor care sustin ca pentru un adult este aproape imposibil sa ajunga sa stapaneasca o limba straina asa cum trebuie, adultii pot asimila cu usurinta o limba necunoscuta. Secretul consta in perseverenta si in dorinta aceea „adevarata”. Pentru cei ce vor cu adevarat sa invete o limba straina, timpul nu este nici pe departe pierdut. Cu multa ambitie si cu exercitiu, in cateva luni oricine poate reusi sa puna bazele unor cunostinte de limba straina.

Cum poti invata cat mai usor o limba straina?

Cel mai usor inseamna cel mai la indemana, cel mai potrivit pentru stilul tau, bineinteles.

Variantele sunt multiple. Poti opta pentru a asculta muzica in limba pe care vrei sa o memorezi, te poti uita la filme subtitrate, poti studia din scoarta in scoarta un dictionar, te poti muta in tara respectiva sau poti invata gramatica din carti. Toate acestea versus niste cursuri tinute de profesori instruiti, pasionati si bine pregatiti in aceasta directie.

Fiecare dintre aceste metode enumerate mai sus au avantaje si dezavantaje, bineinteles. Atunci cand asculti muzica intr-o limba straina, cand te uiti la filme, cand studiezi un dictionar sau carti de profil ai avantajul de a economisi niste bani. Investesti, insa, mult mai mult timp decat daca te-ai inscrie la niste cursuri specializate pentru acest lucru.

Daca alegi sa te muti in tara in care se vorbeste limba respectiva, discutam desigur despre niste costuri cu mult mai mari decat ale oricarei variante alternative. In plus, acolo vei invata limba vorbita si nu atat de bine limba corecta gramatical. Depinde, intr-adevar, pentru ce ai nevoie sa o stii. Exista situatii in care nu este nevoie, dar cui i-ar placea sa faca dezacorduri cu zambetul pe buze?!

Studiind toate variantele cu plusurile si minusurile aferente, ajungem la concluzia ca este cel mai simplu sa inveti o limba straina participand la cursuri de profil. Probabil ca si tu, la fel ca multi dintre noi, cand auzi de cursuri tinzi sa pui o bariera, crezand ca este vorba despre ceva plictisitor, despre „toceala” si nimic mai mult.

Exista, totusi, variante de cursuri in care inveti interactiv, distrandu-te si participand la tot felul de activitati interesante. Ce mai astepti? Nu lasa timpul sa treaca… depaseste-ti barierele si invata limba aceea straina pe care iti doresti atat de mult sa o cunosti.